Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-09@04:04:46 GMT

تهران در محاصره گسل‌های فعال و خطرناک

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۸۹۴۹۸

 رضا کرمی محمدی در مراسم رونمایی و بهره‌برداری از سامانه هشدار سریع زلزله ، فاز دوم سامانه پیش بینی و هشدار سیل و سامانه پیش بینی یخبندان در شهر تهران که پیش از ظهر امروز در محل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد، اظهارکرد: حدود یک دهه پیش با کمک جایکا ژاپن و در مقاطعی از گسل مشا، چهار سنسور و شتابنگار زلزله نصب شده و سامانه هشدار سریع زلزله در تهران به صورت پایلوت راه اندازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه در اطراف تهران گسل های فعال و  خطرناک داریم، گفت: تعداد چهار دستگاه برای این تعداد گسل بسیار کم بود. چرا که علاوه بر تعدادگسل ها، طول هرگسل نیز زیاد و چندین کیلومتر بود که در تمام مسیر و طول گسل ها نیز ممکن است گسیختگی رخ دهد. به همین دلیل نیز لازم بود که تعداد شتابنگارها و حس‌گرها را افزایش دهیم. 

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه اگر بخواهیم مانند بسیاری از شهرها در کشورهای عمدتا توسعه یافته جهان سامانه هشدار سریع داشته باشیم، باید مجموعه کامل داشته باشیم، گفت: در همین راستا نیز طبق برآوردهای ما به حدود  ۲۰۰ شتاب نگار نیاز داریم که ۲۲ دستگاه جدید به چهار مورد قبلی در فاز اول اضافه شد. 

کرمی محمدی با بیان اینکه پیدا کردن محل مناسب برای این ایستگاه‌ها با کمک استانداری تهران و وزارت کشور انجام شد، گفت: ما تلاش کردیم که در فواصل طولی مناسب این ایستگاه ها را فعال کنیم. 

وی ویژگی استفاده از سامانه هشدار سریع زلزله را باز شدن در ایستگاه های آتش نشانی و آماده باش نیروهای آتش نشانی و امدادی در تهران،  قطع جریان اصلی گاز، افزایش آمادگی نیروهای امدادی در شهر و ... دانست و گفت: یکی از مواردی که در زلزله ها رخ می دهد، قطعی  برق است. اگر ما نتوانیم برق اضطراری را تامین کنیم، بیمارستان های ما بلااستفاده خواهند شد، در حالی که می توان با استفاده از این سامانه قبل از رسیدن زلزله برق اضطراری را در بیمارستان ها راه اندازی کرد. 

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اضافه کرد: مردم هم می توانند این هشدارها را در منزل یا محل کار خود در یافت کرده و خود را به محل امن برسانند. از طرف دیگر این سامانه در شهرها و استان های اطراف هم موثر است، چراکه می تواند در صورت اتصال آنان به سامانه این ارتباط و هشدار سریع برای آنان نیز فراهم و ارسال شود. 

کرمی محمدی در عین حال بر ضرورت نظارت و سنجش دائمی این شتابنگارها تاکید کرد و گفت: این سامانه ها ممکن است چندین سال فعال باشند و در عرض تنها چند ثانیه شهری را نجات داده و موثر باشند، ازاین رو همواره باید بر فعالیت آنها و نیز نحوه کارکردشان نظارت شود. این نظارت هم باید بر سیستم های سخت افزاری باشد و هم سیستم های نرم افزاری تا در صورت وقوع حادثه بهترین عملکرد را داشته باشد. حفظ امنیت این ایستگاه ها نیز بسیار مهم است.

وی در عین حال تاکید کرد که برای بازدهی و اثربخشی بهتر لازم است که دیگر سیستم ها نیز به این سامانه وصل شوند، مثلا بیمارستان ها و شرکت ها و ... تا زمانی که به این سامانه متصل نشوند، نمی توانند موارد گفته شده را انجام دهند. 

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه سامانه پیش بینی سیل احتمال وقوع سیل در رود دره های بالای تهران را پیش بینی می کند، گفت: سامانه برف سنجی را پس از غافلگیری در برف آبان ماه سال گذشته، اجرایی کردیم. در واقع پس از آن روز تصمیم گرفتیم که ما هم در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران فعالیت کنیم و در همین راستا نیز امروز سامانه های سنجش ارتفاع برف را در چهار نقطه  از شهر تهران راه اندازی کردیم تا  اگر ارتفاع برف از حدی بالاتر رفت در همان لحظه هشدار داد و یخبندان را نیز پیش بینی کند. 

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: زلزله سیل مدیریت بحران زلزله تهران کرونا گسل های فعال و خطرناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۸۹۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای اعطای وام به مدیران شهرداری چه بود؟

به گزارش تابناک به نقل از مهر، شهردار تهران گفت: اختصاص برخی از املاک به مدیران شهرداری که در دوره‌های پیشین صورت گرفت، ناعادلانه بود و ما سعی کردیم برای مدیران شاغل که فاقد مسکن بودند، وام با بهره بانکی در نظر بگیریم.
 

علیرضا زاکانی در حاشیه نهمین سمینار بین‌المللی زلزله در جمع خبرنگاران پیرامون میزان آمادگی شهرداری تهران برای مقابله با زلزله گفت: در گام نخست به دنبال کاهش ضریب آسیب‌های زلزله در تهران هستیم. سپس فهم درست ابعاد زلزله و تشخیص زودرس وقوع آن برای ما از اهمیت برخوردار است. در همین راستا اتفاقات خوبی در زمینه جهش شتاب نگارها و سامانه‌های تشخیص دهنده زلزله در پایتخت رخ داده است.

وی افزود: به عنوان مثال سال گذشته برای اولین بار در تهران، ۵ شتاب نگار عمقی در عمق ۵۰ متری سطح زمین کارگزاری شده است. همچنین مراحل نصب یک شتاب نگار دیگر نیز در عمق ۱۰۰ متری به زودی تکمیل خواهد شد.

زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون اقدامات شهرداری تهران در حوزه آموزش عمومی به شهروندان با هدف مقابله با زلزله گفت: سال گذشته ۳۰۰ هزار نفر از شهروندان تحت آموزش‌های عمومی شهرداری تهران قرار گرفتند. همچنین در درون سیستم مدیریت شهری نیز به کارکنان آموزش‌های تخصصی پیرامون مقابله با زلزله ارائه شده است.

شهردار تهران در ادامه تاکید کرد: مدیریت شهری تهران در حوزه استحکام کالبدی نیز گام‌های رو به جلویی طی ماه‌های گذشته برداشته است. در همین راستا بناست برای نخستین بار ۱۶ هزار ساختمان با همکاری ۹ دستگاه به لحاظ ایمنی پایش شود که تاکنون عملیات پایش ۴۰۰۰ ساختمان تکمیل شده است.

وی تاکید کرد: در ستاد ایمنی و مدیریت بحران شهرداری تهران ۱۵ کارگروه با هدف مقابله با زلزله شکل گرفته است که این کارگروه‌ها با هماهنگی کامل بین دستگاه‌های مختلف به دنبال افزایش ضریب ایمنی در پایتخت هستند.

زاکانی در پاسخ به سوالی دیگر پیرامون حواشی لیست منتشر شده از تخصیص وام به مدیران شهرداری برای مسکن گفت: سازمان‌ها و مجموعه‌های مختلف خانه سازمانی برای استقرار مدیران خود دارند، اما شهرداری تهران فاقد خانه سازمانی برای مدیران است. به همین جهت در دوره‌های قبلی املاک شهر را به ثمن بخس و بعضاً با تخفیف ۵۰ درصدی به مدیران می‌دادند و این اتفاق مصداق کامل بی‌عدالتی بود.

وی با بیان اینکه لازم است برای برخی از مدیران شهرداری که از شهرستان به تهران می‌آیند مسکن تهیه شود، افزود: در این دوره ما به جای آنکه برخی از زمین‌ها و املاک شهرداری را در اختیار مدیران قرار دهیم به آنان وام با درصد سود بانکی دادیم. برای پیشبرد این کار مقدمتاً به مدیران ودیعه دادیم و سپس آن را تبدیل به وام کردیم. آنان نیز قسط‌های این وام را پرداخت می‌کنند.

شهردار تهران در پایان تاکید کرد: اختصاص برخی از املاک و خانه‌ها به مدیران شهرداری که در دوره‌های پیشین صورت می‌گرفت امری ناعادلانه بود اما ما به این سمت نرفتیم و سعی کردیم به جای این کار برای مدیران شاغل در شهرداری که فاقد مسکن بودند وام با بهره بانکی تهیه کنیم، اما متأسفانه این موضوع با بی‌انصافی در رسانه منعکس شد. در حالی که واقعیت چیز دیگری بود.

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • ماجرای اعطای وام به مدیران شهرداری چه بود؟
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • ایلان ماسک: آمریکا در حال انقراض! کاهش نرخ زاد و ولد خطرناک‌تر از گرمایش جهانی است
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • هشدار هواشناسی:  امروز جاده چالوس خطرناک است
  • هشدار هواشناسی به کشاورزان ۲۵ استان/ امروز جاده چالوس خطرناک است
  • تشدید فعالیت سامانه بارشی از امروز تا فردا
  • تشدید فعالیت سامانه بارشی در تهران / پیش‌بینی لغزندگی جاده‌ها و آب‌گرفتگی معابر