Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-09@15:08:11 GMT

چندین باور غلط درباره زلزله

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۱۸۱۰۱

چندین باور غلط درباره زلزله

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از زلزله پنجشنبه شب دماوند که در تهران، کرج و مازندران هم احساس شد؛ باز هم بازار شایعات درباره زلزله داغ شد. در این بین عده‌ای وقوع زلزله‌های ۶ ریشتری در تهران را برای امشب و فرداشب پیش بینی کرده و ادعا می‌کنند به زودی زلزله تهران را ویران می‌کند.

مهدی زارع  گفت: بر این مسئله که تهران، منطقه‌ای زلزله خیز بوده و چندین گسل مهم دارد شکی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین احتمال وقوع زلزله‌های بزرگ هم در این منطقه وجود دارد، اما هیچکس نمی‌تواند درباره زمان وقوع آن پیش بینی کند.

زمان زلزله را می‌توان پیش بینی کرد؟

زارع ادامه داد: هدف اصلی علم زلزله شناسی، پیش بینی زمان وقوع زلزله است، اما هنوز در دنیا، هیچ بشری نتوانسته زمان و روز دقیق زلزله‌ها را پیش بینی کند.

وی افزود: حتی اگر قبل از زلزله پنجشنبه هم از من پرسیده می‌شد، احتمال وقوع زلزله در تهران وجود دارد یا خیر، قطعا پاسخ من مثبت بود، اما هنوز هیچ بشری توانایی اعلام زمان وقوع زلزله را در دنیا ندارد.

عضو وابسته فرهنگستان علوم درباره بزرگی زلزله‌ها اظهار کرد: گسل‌های اطراف تهران، توانایی ایجاد زلزله‌های ۶ ریشتر به بالا را دارند، اما اینکه چه زمانی این اتفاق رخ دهد؛ مشخص نیست.

وی در پاسخ به این سوال که تعداد دستگاه‌های زلزله شناسی کافی است، گفت: تعداد دستگاه‌های ما کم است، اما پیش بینی زمان وقوع زلزله به تعداد دستگاه‌ها مربوط نیست.

پس لرزه باعث کاهش قدرت زلزله می‌شود؟

وی در پاسخ به این سوال که آیا اگر تعداد پس لرزه‌ها زیاد باشد، از قدرت زلزله می‌کاهد و امکان وقوع زلزله‌های بزرگ کمتر می‌شود، گفت: این مسئله الزاما درست نیست، زیرا نمی‌توان تشخیص داد میزان استرس جمع آوری شده در زمین چقدر است. به طوریکه که اگر یک بار زلزله کوچکی رخ دهد ممکن است این مسئله باعث تحریک بیشتر شده و زلزله بزرگتری ایجاد کند.

زارع افزود: هنگامی که یک زلزله رخ می‌دهد، ما نگران زلزله‌های بعدی هستیم، زیرا ممکن است از اولی بزرگ‌تر باشند؛ بنابراین نمی‌توان گفت یک زلزله کوچک می‌تواند از قدرت زلزله بعدی بکاهد.

استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی درباره وقوع زلزله در تهران و دماوند ادامه داد: احتمال وقوع مجدد زلزله در این مناطق وجود دارد. حتی از روز پنشجنبه تاکنون چندین زمین لرزه دیگر اتفاق افتاده، اما از آنجایی که زلزله اول کوچک‌تر بوده اند، به عنوان پس لرزه شناخته می‌شود.

حیوانات توانایی تشخیص زلزله دارند؟

زارع گفت: در بسیاری از زلزله‌ها گزارش شده است که برخی حیوانات هنگام وقوع و کمی قبل از وقوع زلزله، رفتار‌های عجیب از خود نشان داده اند و انگار زلزله را قبل از انسان‌ها تشخیص می‌دهند.

وی افزود: در همین زلزله اخیر، چندین مورد گزارش داشتیم که خرگوش، گربه و سگ رفتار‌های غیرطبیعی از خود نشان داده اند.

منبع: میزان

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زلزله دماوند زلزله تهران پیش بینی زلزله پس لرزه وقوع زلزله زمان وقوع پیش بینی زلزله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۱۸۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای اعطای وام به مدیران شهرداری چه بود؟

به گزارش تابناک به نقل از مهر، شهردار تهران گفت: اختصاص برخی از املاک به مدیران شهرداری که در دوره‌های پیشین صورت گرفت، ناعادلانه بود و ما سعی کردیم برای مدیران شاغل که فاقد مسکن بودند، وام با بهره بانکی در نظر بگیریم.
 

علیرضا زاکانی در حاشیه نهمین سمینار بین‌المللی زلزله در جمع خبرنگاران پیرامون میزان آمادگی شهرداری تهران برای مقابله با زلزله گفت: در گام نخست به دنبال کاهش ضریب آسیب‌های زلزله در تهران هستیم. سپس فهم درست ابعاد زلزله و تشخیص زودرس وقوع آن برای ما از اهمیت برخوردار است. در همین راستا اتفاقات خوبی در زمینه جهش شتاب نگارها و سامانه‌های تشخیص دهنده زلزله در پایتخت رخ داده است.

وی افزود: به عنوان مثال سال گذشته برای اولین بار در تهران، ۵ شتاب نگار عمقی در عمق ۵۰ متری سطح زمین کارگزاری شده است. همچنین مراحل نصب یک شتاب نگار دیگر نیز در عمق ۱۰۰ متری به زودی تکمیل خواهد شد.

زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون اقدامات شهرداری تهران در حوزه آموزش عمومی به شهروندان با هدف مقابله با زلزله گفت: سال گذشته ۳۰۰ هزار نفر از شهروندان تحت آموزش‌های عمومی شهرداری تهران قرار گرفتند. همچنین در درون سیستم مدیریت شهری نیز به کارکنان آموزش‌های تخصصی پیرامون مقابله با زلزله ارائه شده است.

شهردار تهران در ادامه تاکید کرد: مدیریت شهری تهران در حوزه استحکام کالبدی نیز گام‌های رو به جلویی طی ماه‌های گذشته برداشته است. در همین راستا بناست برای نخستین بار ۱۶ هزار ساختمان با همکاری ۹ دستگاه به لحاظ ایمنی پایش شود که تاکنون عملیات پایش ۴۰۰۰ ساختمان تکمیل شده است.

وی تاکید کرد: در ستاد ایمنی و مدیریت بحران شهرداری تهران ۱۵ کارگروه با هدف مقابله با زلزله شکل گرفته است که این کارگروه‌ها با هماهنگی کامل بین دستگاه‌های مختلف به دنبال افزایش ضریب ایمنی در پایتخت هستند.

زاکانی در پاسخ به سوالی دیگر پیرامون حواشی لیست منتشر شده از تخصیص وام به مدیران شهرداری برای مسکن گفت: سازمان‌ها و مجموعه‌های مختلف خانه سازمانی برای استقرار مدیران خود دارند، اما شهرداری تهران فاقد خانه سازمانی برای مدیران است. به همین جهت در دوره‌های قبلی املاک شهر را به ثمن بخس و بعضاً با تخفیف ۵۰ درصدی به مدیران می‌دادند و این اتفاق مصداق کامل بی‌عدالتی بود.

وی با بیان اینکه لازم است برای برخی از مدیران شهرداری که از شهرستان به تهران می‌آیند مسکن تهیه شود، افزود: در این دوره ما به جای آنکه برخی از زمین‌ها و املاک شهرداری را در اختیار مدیران قرار دهیم به آنان وام با درصد سود بانکی دادیم. برای پیشبرد این کار مقدمتاً به مدیران ودیعه دادیم و سپس آن را تبدیل به وام کردیم. آنان نیز قسط‌های این وام را پرداخت می‌کنند.

شهردار تهران در پایان تاکید کرد: اختصاص برخی از املاک و خانه‌ها به مدیران شهرداری که در دوره‌های پیشین صورت می‌گرفت امری ناعادلانه بود اما ما به این سمت نرفتیم و سعی کردیم به جای این کار برای مدیران شاغل در شهرداری که فاقد مسکن بودند وام با بهره بانکی تهیه کنیم، اما متأسفانه این موضوع با بی‌انصافی در رسانه منعکس شد. در حالی که واقعیت چیز دیگری بود.

دیگر خبرها

  • سیلاب‌ و بیماری‌هایی که تهدیدکننده‌ هستند/ هشدارهای بهداشتی در زمان وقوع سیل
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • ماجرای اعطای وام به مدیران شهرداری چه بود؟
  • احتمال وقوع ناپایداری‌های جوی در استان بوشهر/ سواحل متلاطم است
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • بارش‌های جدید و احتمال وقوع سیلاب در مازندران
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر